Menu Close

Dr. Nataša Hadžimanović
GABRIEL Arbitration AG
Bahnhofstrasse 108
CH-8001 Zürich
n.hadzimanovic@gabriel-arbitration.ch
Telefon +41 44 206 20 80
Telefax +41 44 206 20 81

 

 

Dr Nataša Hadžimanović je švajcarski advokat. Specijalizovana je za vođenje kompleksnih trgovinskih sporova pred švajcarskim sudovima i u međunarodnoj arbitraži (ICC Rules/Swiss Rules/ad hoc). Od oktobra 2016. godine radi za GABRIEL Arbitration u Cirihu. Prethodno je radila u velikoj međunarodnoj advokatskoj kancelariji u Cirihu i za jedan od vodećih naučno-istraživačkih instituta – Max Plank institut za uporedno i međunarodno privatno pravo u Hamburgu.

Kancelarija GABRIEL Arbitration je 2016. godine dobila značajno odlikovanje “ILO Client Choice Award 2016” (Globe Business Publishing) kao najbolja kancelarija za arbitražu u Švajcarskoj i ušla je u “Who’s Who Legal 2016” (Law Business Research), u “Chambers Europe Guide” (Chambers and Partners) i u “Expert Guides 2016” (Euromoney) kao jedna od najboljih kancelarija za arbitražu u Švajcarskoj.

Dr Nataša Hadžimanović govori srpski (bosanski i hrvatski), nemački, engleski, španski i francuski jezik.
Diplomirala je i doktorirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Cirihu i očekuje habilitaciju tokom 2019. godine.
Dr Nataša Hadžimanović je dobitnik stipendija “Swiss National Science Foundation” ciriškog Univerziteta, “Zürcher Hochschulverein”-a i “Janggen-Pöhn Stiftung” u St. Gallen-u za izradu doktorskog rada odnosno za pisanje habilitacije.

Od jeseni 2017. godine predaje uporedno privatno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Cirihu kao redovni docent. Predaje uporedno privatno pravo na univerzitetima u Bosni i regionu (u Zenici, Sarajevu, Tirani i Cluj-u).

Dr Nataša Hadžimanović je do 2016. godine bila glavni urednik časopisa “Journal of Legal and Social Studies in South East Europe” (http://www.harmonius.org) i jedan od međunarodnih urednika časopisa “Zagreb Law Review”. Publikuje u različitim regionalnim i međunarodnim časopisovima.

Dr Nataša Hadžimanović organizuje zajedno sa prof. dr. Jelenom Perović jednom godišnje okrugli sto o arbitraži za eksperte iz regiona.

For English version click here